Kacperek

Kacperek ma 9 lat i choruje na bardzo ciężką i nieuleczalną chorobę genetyczną SmithLemli-Opitz. W czasie swojego krótkiego życia przeszedł już kilka operacji: rozszczepu podniebienia miękkiego, przepuklin pachwinowych, refluksu żołądkowoprzełykowego. Kacperek przeszedł ciężką niewydolność nerek. Dziecko jest niepełnosprawne umysłowo i ruchowo. Nie mówi, karmiony jest dojelitowo za pomocą peg-a. Kacperek bardzo często choruje, ma bardzo słaby układ immunologiczny. Dodatkowo cierpi na zespół jelita drażliwego, waży tylko 18 kg. Dziecko jest na specjalistycznej diecie wysokocholesterolowej  i ubogowęglowodanowej. Jest pod stałą opieką wielu specjalistów: pediatry, laryngologa, gastrologa, dietetyka, rehabilitanta, neurologopedy. Dziecko wymaga stałej rehabilitacji ruchowej, terapii logopedycznej, hipoterapii i integracji sensorycznej.
Niestety koszty leczenia i rehabilitacji przewyższają możliwości finansowe rodziny. Dlatego prosimy ludzi o dobrym sercu o udzielenie pomocy Kacperkowi w zbieraniu pieniędzy na rehabilitację i leczenie, bo chcemy by nasz syn był w przyszłości samodzielny. Za okazaną pomoc bardzo serdecznie dziękujemy

Rodzice